Menu

pagina 1

van Jack Brockbernd

Fietsvakantie met TCWoensel van 26 april t/m 5 mei in Spanje (Salou) 2013
Mijn oude vertrouwde fietsdoos, wie kent hem niet, vorig jaar opgeruimd. Hij viel van ellende uit elkaar, plakband hield hem nog enigzins staande! Na 14 TCW-fietsvakanties (13xSpanje en 1x Italië) dacht ik hem niet meer nodig te hebben. Fietsen langs de oostkust in Spanje, over weer dezelfde wegen, gaf mij niet meer de benodigde kick! Door omstandigheden tekende Jos en ik toch weer een jaartje bij, voor mij was dit de 5e keer naar Salou, resp. in 1995, 2001, 2008, 2010 en nu 2013.

Vrijdag 26 april
Dus daar arriveer ik met mijn "nieuwe" doos op het parkeerterrein. Onwennig schuif ik hem uit de auto, hij is lelijk en veel te groot, ik neem de kortste sluiproute naar de aanhanger, toch sprak menigeen me onderweg aan, zelfs mijn fietscollega’s moeten er aan wennen!!!
Nou genoeg over die doos, ik lijk Toon Hermans wel!
Als alles in aanhanger en bus is en we afscheid hebben genomen van familie en kennissen, volgen wij ook. In Maarheeze pikken we nog wat mensen op en dan gaat het fullspeed naar Salou.

5377

Zaterdag 27 april (rit 1 zie kaart 1)
Zaterdagmorgen rond 8 uur arriveren we in Salou. We vullen de hal van Hotel Augustus met tassen, koffers en fietsdozen, mooie puinhoop. Tussen 11 en 12 uur worden onze kamers vrijgegeven, de fietsdozen inclusief fietsen moeten mee naar kamer of balcon. Als je naar buiten kijkt is het weer niet om te schaterlachen!

Na het ontbijt gaan we onze fietsen weer in de originele staat brengen. Het is ondertussen droog en de 1e fietsrit is om 15.00 uur gepland. Rond die tijd gaan we van start, ook de mensen van Zijtaart gaan mee. We zijn met 13 personen, enkelen vinden het weer nog te onbestendig. Na ongeveer 12 km moeten we bij een rotonde rechtsaf. Een bijzondere uitkijktoren zorgt voor de eerste foto van deze fietsvakantie, de complete ploeg maakt daarvoor een extra rondje om de rotonde, daarvoor dank van de fotograaf!
3143
De proloog is 64 km en heeft niet te veel hoogtemeters, is voor iedereen dus goed te doen.Toch heeft Henk het moeilijk, 6 weken geleden pas een hartoperatie gehad, Geert fietst met hem vroegtijdig terug naar het hotel. In het tweede gedeelte wat meer klimwerk en dan beginnen ook de eerste “schermutselingen”! Op een van de klimmen komt Jozef naar voren en plaats de quasi opmerking of er iets aan onze fietsen mankeert, het tempo gaat omhoog, geen Jozef meer te zien en ook Egbert is het slachtoffer, zo houden we het spannend. Op menig colletje gaat het paard op de wagen, in wisselende volgorde komen we boven, we hebben er veel plezier in! Het weer is ook veel beter geworden, de windjackjes gaan bij de meesten uit, het afdalen is nog wel wat fris!! Enkele potjes bier zijn het slot van de eerste fijne fietsdag. De stemming aan de dinertafel is opperbest, Jozef heeft een, voor hem,  geloofwaardige verklaring voor zijn opmerking onderweg, wij hebben onze twijfels, had hij misschien zelf  mankementen aan zijn fiets of………………………….samen kunnen we er wel om lachen! Met de gefietste afstanden is het net als bij de slager, het is altijd meer, 64 km = 73 km, het aantal hoogtemeters = 660


naar rit 2 (pagina 2)

naar begin vh verslag