Menu

Berg en Dal tocht  2012


Zaterdag 18 augustus j.l.  is de traditionele “Berg en Dal tocht  en de Wanroijse peeltocht” als officiële NTFU toertocht van Toerclub Woensel weer gereden.

De extreem warme weersomstandigheden zijn wellicht nog oorzaak geweest van een iets mindere opkomst.

Door het warme weer was er ook sprake van een aantal vroege starters.
Normaal gesproken wordt er pas vanaf 07:30 vertrokken, op dat tijdstip waren er al ongeveer 70 deelnemers van start gegaan.

We  hebben wederom  het “Scan en Go “systeem van de NTFU gebruikt waarbij deelnemers aan de hand van hun NFTU pasje worden ingescand wat een sneller aanmeldproces tot gevolg heeft.
Bovendien krijgen we door het inscannen op eenvoudige wijze nuttige informatie over aantallen deelnemers, hun woonplaatsen, lidmaatschap van toerclubs etc.

Ook deelnemers zonder NTFU pasje zijn  ingescand  waardoor er geen handgeschreven inschrijving meer nodig was.

Iedere ingescande deelnemer werd voorzien van een “TC Woensel” polsbandje.

Van de in totaal 298 deelnemers aan alle tochten beschikte  er ongeveer 125 ( 42 %) over een NTFU pasje.

Volgens de wijzen heeft ieder voordeel een nadeel.
Daar zijn we met inscannen ook achter gekomen. Waar normaal op de controlepost een natuurlijk contactmoment, praatje maken , stempelen en versnapering uitreiken, tussen deelnemers en stempelaars ontstaat is de functie van de controlepost (pauzeplaats) beperkt tot het uitreiken van de versnaperingen.  En er moest nog de nodige moeite gedaan worden om iedereen te bereiken.
Een leermoment voor de toekomst waar we zeker nog iets mee gaan doen.

Even nog een overzicht van de aantallen deelnemers:

  • Wanroijse peeltocht 100 km 25 deelnemers.
  • Berg en Dal tocht 133 km 43 deelnemers.
  • Berg en Dal tocht  165 km 230 deelnemers.

Van TC Woensel hebben er ongeveer 26 geregistreerde deelnemers aan de verschillende tochten mee gereden. Waarschijnlijk zijn er dat iets meer geweest maar we weten dat niet exact.
Vandaar het verzoek aan eenieder ten alle tijde het NTFU pasje bij je te dragen en op verzoek te gebruiken voor registratie bij officiele tochten.
Vanzelfsprekend is het bij je dragen van het pasje natuurlijk heel erg nuttig bij het optreden van onverhoopte calamiteiten.
Door het organiseren van deze tochten kan er weer een netto resultaat van ca € 200,-- bijgeschreven worden op de rekening van TC Woensel.
Maar het mooiste blijft toch dat er een groot aantal deelnemers een fantastische dag hebben gehad en daar doen we het uiteindelijk toch allemaal voor. 
Uiteraard past een woord van dank voor alle vrijwilligers zonder wiens enthousiaste hulp het organiseren van NTFU tochten niet mogelijk is.

Met vriendelijke groet,
Michel van den Berk